Your search results

KRANJSKA GORA – Apartmajski objekt – REZIDENCA ALFA

by erpium on 4 decembra, 2018
KRANJSKA GORA – Apartmajski objekt – REZIDENCA ALFA
Comments:0

Apartmajski objekt REZIDENCA ALFA je zasnovan v slogu sodobne arhitekture z vpletenim pridihom podeželske arhitekture ter v povezavi z inovativnimi energetsko varčnimi rešitvami. Sistem gradnje je grajen iz masivnih lesenih križno lepljenih plošč, kar ima največjo prednost v ustvarjanju zdrave bivalne klime. Poleg tega je navedeni sistem gradnje energetsko varčen, trajen, potresno varen, natančen, hiter v gradnji in prilagodljiv tudi zelo zahtevnemu naročniku.

Objekt ima štiri stanovanja v treh etažah.

  • V pritličju je eno stanovanje, velikosti 65 m2, ki dodatno zajema še zunanjo teraso in atrij, skupaj z dvema parkirnima mestoma.
  • V nadstropju ter mansardi pa sta dva stanovanja/duplexa. Stanovanja sta velikosti 95 m2 in 93 m2  vključno z zunanjo teraso in atrijem. K obema pripadata še po dva zunanja parkirna mesta.
  • Mansardno stanovanje meri 81m2 in dodatno še kurilnico 3.29 m2. K stanovanju pripada eno parkirno mesto.

Vsa stanovanja se ogrevajo kaminsko na trda goriva in ogrevanje s toplotno črpalko. Toplotna črpalka, tip zrak voda ogreva prostore s nizko temperaturnim sistemom preko talnega gretja in služi tudi za ogrevanje sanitarne vode.

Zunanji zidovi so izolirani s  mineralno volno, strop v mansardi je izoliran s celuloznimi kosmiči, kar skupaj s masivnimi pet slojnimi križno lepljenimi lesenimi elementi in trojno termopan zasteklitvijo v oknih (okna M SORA), ustrezalo vsem zahtevam za nizko energetsko gradnjo.

Deli

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Compare